ACCENTURE PLACEMENT PAPERS 2

       ACCENTURE PLACEMENT PAPERS 2







Directions for Questions 17-20: Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.

      

Furthermore, insofar as any conclusion about its author can be drawn from five or six plays attributed to him, the Wakefield Master is without exception considered to be a man of sharp contemporary observation. He was, probably clerically educated, as indicated by his Latin and music, his Biblical and patristic lore. Even today he is remembered for his his quick sympathy for the oppressed and forgotten man, his sharp eye for character, a ready ear for colloquial, vernacular turns of speech and a humor alternately rude and boisterous, coarse and happy. Therefore in spite of his conscious artistry as can be seen in his feeling for intricate metrical and stanza forms, he is regarded as a kind of medieval Steinbeck, indignantly angry at, uncompromisingly and even brutally realistic in presenting the plight of the agricultural poor.It is now fairly accepted to regard the play as a kind of ultimate point in the secularization of the medieval drama. Therefore more stress has been laid on it as depicting realistically humble manners and pastoral life in the bleak of the west riding of Yorkshire on a typically cold night of December 24th. After what are often regarded as almost "documentaries" given in the three successive monologues of the three shepherds, critics go on to affirm that the realism is then intensified into a burlesque mock-treatment of

 

the Nativity. Finally as a sort of epilogue or after-thought in deference to the Biblical origins of the materials, the play slides back into an atavistic mood of early innocent reverence. In actuality, the final scene is the culminating scene and also the raison d'etre of the introductory "realism."Superficially the present play supports the conventional view of its mood of secular realism. At the same time, the "realism" of the Wakefield Master is of a paradoxical turn. His wide knowledge of people, as well as books indicates no cloistered contemplative but one in close relation to his times. Still, that life was after all a predominantly religious one, a time which never neglected the belief that man was a rebellious and sinful creature in need of redemption . So deeply (one can hardly say "naively" of so sophisticated a writer) and implicitly religious is the Master that he is less able (or less willing) to present actual history realistically than is the author of the Brome Abraham and Isaac. His historical sense is even less realistic than that of Chaucer who just a few years before had done for his own time "costume romances," such as The Knight's Tele, Troilus and Cressida, etc. Furthermore, used highly romantic materials, which could excuse his taking liberties with history.

        

17. Of the following statements, which is not true of Wakefield Master?

        

A.   He and Chaucer were contemporaries.

        

B.   Wakefield Master is remembered as having written five or six realistic plays.

        

C.  His plays realistically portray the plight of the country folk of his day

        

D.  His writing was similar to that of John Steinbeck.

        

E.   He was an accomplished artist.

        

Ans: D

        

18. The word 'patristic' in the first paragraph is used to mean:

        

A.   patriotic

        

B.   superstitious

        

C.  folk

        

D.  relating to the Christian Fathers

        

E.   realistic

        

Ans: D

        

 

19. The statement about the "secularization of the medieval drama" (opening sentence of the second paragraph) refers to the

        

A.   Introduction of religious themes in the early days

        

B.   Presentation of erudite material

        

C.  Use of contemporary materials

        

D.  Return to early innocent reverence at the end of the play

        

E.   Introduction of mundane matters in religious plays

        

Ans: E

        

20. From the following what would the writer be expected to do in the subsequent paragraphs:

        

A.   Make a justification for his comparison with Steinbeck

        

B.   Put forth a view point, which would take up the thought of the second paragraph

        

C.  Point out the anachronisms in the play

        

D.  Discuss the works of Chaucer

        

E.   Talk about the lack of realism in the works of the Wakefield Master.

        

Ans: B

        

Section 2 -Analytical Ability

        

No. of Questions: 20

        

Duration in Minutes: 20

        

21.If f(x) = (x² -50), what is the value of f(-5) ?

        

A.  75

        

B.  25

 

C.  0

        

D.  -25

        

E.   -75

        

Ans: B

        

22. Helpers are needed to prepare for the fete. Each helper can make either 2 large cakes or 35 small cakes per hour. The kitchen is available for 3 hours and 20 large cakes and 700 small cakes are needed. How many helpers are required?

        

A.   10

        

B.   15

        

C.  20

        

D.  25

        

E.   30

        

Ans: A

        

23. If f(x) = (x + 2) / (x-2) for all integers except x=2, which of the following has the greatest value?

        

A.   f(-1)

        

B.   f(0)

        

C.  f(1)

        

D.  f(3)

        

E.   f(4)

        

Ans: D

        

24. A perfect cube is an integer whose cube root is an integer. For example, 27, 64 and 125

 

are perfect cubes. If p and q are perfect cubes, which of the following will not necessarily be a perf ect cube?

        

A.   8p

        

B.   pq

        

C.  pq + 27

        

D.  -p

        

E.   (p -q)6

        

Ans: C

        

25. A piece of ribbon 4 yards long is used to make bows requiring 15 inches of ribbon for each. What is the maximum number of bows that can be made?

        

A.   8

        

B.   9

        

C.  10

        

D.  11

        

E.   12

        

Ans: B

        

26. If V = 12R / (r + R) , then R =

        

A.   Vr / (12 -V)

        

B.   Vr + V /12

        

C.  Vr -12

        

D.  V / r -12

        

E.   V (r + 1) /12

 

Ans: A

        

27. The number of degrees that the hour hand of a clock moves through between noon and

2.30 in the afternoon of the same day is

        

A.   720

        

B.   180

        

C.  75

        

D.  65

        

E.   60

        

Ans: C

        

28. (3x + 2) (2x -5) = ax² + kx + n .What is the value of a -n + k ?

        

A.   5

        

B.   8

        

C.  9

        

D.  10

        

E.   11

        

Ans: A

        

29. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by :

        

A.   44%

        

B.   120%

        

C.  144%

        

 

D.  40%

        

E.   None of the above

        

Ans: A

        

30. If the area of two circles are in the ratio 169 : 196 then the ratio of their radii is

        

A.   10 : 11

        

B.   11 : 12

        

C.  12 : 13

        

D.  13 : 14

        

E.   None of the above

        

Ans: D

        

Directions for Questions 31-34: In each question below is given a statement followed by two assumptions numbered I and II . consider the statement and decide which of the given assumption is implicit.

        

Give answer (A) if only I is implicit ;

        

(B)   if only assumption II is implicit;

        

(C)  If either I or II is implicit ;

        

(D)  if neither I nor II is implicit

        

(E)   if both I and II are implicit.

        

31. Statement: It is desirable to put the child in school at the age of 5 or so.

        

Assumptions:

        

I    At that age the child reaches appropriate level of development and is ready to learn.

        

II  The schools do not admit children after six years of age.

 

Ans: A

        

32. Statement: The government has decided to reduce the custom duty on computer peripherals

        

Assumptions:

        

I    The domestic market price of computer peripherals may go up near future

        

II  The domestic manufacturers may oppose the decision

        

Ans: D

        

33. Statement:" AS there is a great demand, every person take tickets of the programme will be given only five tickets".

        

Assumptions:

        

I    The organizers are not keen on selling the tickets.

        

II  No one is interested in getting more than five tickets

        

Ans: D

        

34. Statement: The railway authorities are decided to increase the freight charges by 10% in view of the possibility of incurring losses in the current financial year.

        

Assumptions:

        

I    The volume of freight during the remaining period may remain same.

        

II  The amount so obtained may set off a part or total of the estimated deficit

        

Ans: B

        

35.There are 4 boys and 3 girls. What is the probability the boys and girls sit alternately?

        

Ans: 1/35

        

36. Two trains are 2 kms apart. Speed of one train is 20m/s and the other train is running at

 

30 m/s .Lengths of the trains are 200 and 300m. In how much time do the trains cross each other?

        

Ans: 50 seconds

        

37. A train runs first half of the distance at 40 km/hr and the remaining half at 60 km/hr. What is the average speed for the entire journey?

        

Ans: 48km/hr

        

38.A box contains 90 mts each of 100 gms and 100 bolts each of 150 gms. If the entire box weighs 35.5kg., then the weight of the empty box is :

        

A.   10 kg

        

B.   10.5 kg

        

C.  11 kg

        

D.  11.5 kg

        

E.   None of the above

        

Ans: D

        

39. A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his son's age at that time. Hence the father's present age is

        

A.   36

        

B.   42

        

C.  45

        

D.  48

        

E.   None of the above

        

Ans: C

        

40. Which of the following is the greatest ?

 

 

A.   40% of 30

        

B.   3/5 of 25

        

C.  6.5% of 200

        

D.  Five more than the square of 3

        

E.   1/2-4

        

Ans: E 


Comments

Popular posts from this blog

TCS APTITUDE PLACEMENT PAPER

CTS COGNIZANT AUTOMATA SOLVED PAPER

WIPRO APTITUDE PAPER