CTS Cognizant Technology Solutions Placement Paper
CTS Cognizant Technology Solutions Placement Paper
1. Using
the digits 1,5,2,8 four digit numbers are formed and the sum of all possible
such numbers.
ans:106656
2. Four
persons can cross a bridge in 3,7,13,17 minutes. Only two can cross at a time.
find the minimum time taken by the four to cross the bridge.
ans:20
3. Find the
product of the prime numbers between 1-20 ans.9699690
4. 2,3,6,7---
using these numbers form the possible four digit numbers that are divisible by
4.
ans.8
5. Two
trains are traveling at 18kmph and are 60 km apart. There is fly in the train.
it flies at 80kmph. It flies and hits the second train and then it starts to
oscillate between the two trains. At one instance when the two trains collide
it dies. Distance traveled by the fly when both trains collide is Ans.---12km
6. there
are 1000 doors that are of the open-close type. When a person opens the door he
closes it and then opens the other. When the first person goes he opens-closes
the doors ion the multiples of 1 i.e., he opens and closes all the doors. when
the second goes he opens and closes the doors 2, 4 6 8 respectively. Similarly
when the third one goes he does this for 3 6 9 1 2 15th doors resly. Find
number of doors that are open at last.
Ans: square numbers
7.There are 9 balls of this one
is defective. Find the minimum no. of chances of finding the defective
one.
Ans: 3times
8. There are coins of Rs.5,
2,1,50p,25p,10p,5p. Each one has got a weight. Rs 5 coin weighs 20gms.find the
minimum number of coins to get a total of 196.5gms.
9.A can do a work in 8 days, B
can do a work in 7 days, C can do a work in 6 days. A works on the first day, B
works on the second day and C on the third day resly.that is they work on
alternate days. When will they finish the work. which day will they finish the
work.
Ans: 7 7/168 days
10.A batsman scores 23 runs and
increases his average from 15 to 16. find the runs to be made if he wants top
inc the avg to 18 in the same match.
Ans: 39runs.
11.A man sells apples. First he
gives half of the total apples what he has and a half apple. Then he gives half
of the remaining and a half apple. He gives it in the same manner. After 7
times all are over. How many apples did he initially have.
Ans: 127 apples.
12.In a club there are male and
female members. If 15 female quit then the number of females will become double
the number of males. If 45 males quit no. of female becomes five times the
number of males. Find the number of females.
Ans: females:175,males:80
13.When I was married 10 years
back my wife was the sixth member of my family. Now I have a baby. Today my
father was dead and I had a new baby. now the average age of my family is the
same as that when I was married. Find the age of my father when I was married.
ans:50
14.I and two of my friends were
playing a game. For each win I get Rs 3. totally I had three wins. Player 2 got
Rs9 and player 3 got Rs 12. how many games had been played.
15.A person gives a secret to two
other persons in 5 minutes. How long will he take to tell the secret to 768
people.
16.There are 40 seats in a bus.
People agree to share the money for the number of seats. The total money comes
to 70.37. how many seats were free.
Ans. 9 seats.Rs.2.27
17.I had Rs100 and I play. If I
win I will have Rs110 and if I lose I will have Rs90. at the end I have 2 wins
and 2 loses. How much do I have.
18.There were sums related to
diagrams. They asked to calculate the areas of the circle, rectangle that were
enclosed in other objects. They were simple.
19. In a village,
there is flood. In one village causalities were less than the other. Why?
Ans : There were better health
care centres(HCC).
20. A question
on Pythagoras Theorem.
Ans. 20
21. The
distance between Mumbai & Calcutta is 25000 Km. Train goes from Mumbai to
Calcutta for which Speed & Time are given. From C->M Speed alone is
give. Of the above conditions which is not required. (Not Complete)
Ans: The distance 25,000Km is not
required. Because, Speed * Time = Distance. So only two conditions are
required.
22. m < n
& x>y Which is false?
Ans: x-m < y-n
23. A person
has Rs.100. If he wins he gains 10%. If he loses the game, he loses 10%. He
wins twice and loses twice. How much he has at the end?
Ans: Always less than 100.
24. Area of
Shaded portion is ?
Ans : 115.5
25. In A tribal
group two groups live in different climatic conditions. Ear Sensitivity is
tested and found that one has more when compared to other. What is the reason.
Ans. Depends on the physical
place and condition he is living.
Comments
Post a Comment